Eigen schaaktoernooi CBS De Hoeksteen weer een groot succes.

De afgelopen weken hebben  kinderen van CBS De Hoeksteen uit Ooltgensplaat tegen elkaar geschaakt om de titel “Schaakkampioen van de school”.  Voor de 6e keer werd dit schoolschaaktoernooi al door meester Jan Willem georganiseerd.

Nadat de scholen in februari weer open gingen, hebben de kinderen op maandagmiddag na schooltijd bijna iedere week laten zien hoe goed ze kunnen schaken.

Iedere ronde werd ook duidelijk dat er thuis druk geoefend werd. Het schaakniveau van de kinderen steeg per ronde en dat leverde spannende potjes op.

Uiteindelijk werd Kars Meijer de “Schoolschaakkampioen”.  Hij kreeg de beker voor de eerste prijs en hij mag ook de wisselbeker tot het einde van het schooljaar op zijn kamer zetten. Kars was uiteraard erg blij met deze prijs. Twee jaar geleden was Kars nog 6e geworden in het schoolschaaktoernooi wat toen gehouden werd.

De 9 bekers werden als volgt verdeeld:  Sem (uit groep 7) heeft de beker van de 9e plaats veroverd, Jessy (uit groep 4) heeft de 8e plaats bereikt. Lennert (uit groep 8) kreeg de beker van de 7e plaats mee naar huis, en bij Marijn (uit groep 8) glimt de beker van de 6e plaats op zijn kamer.

Izak (uit groep 7) kreeg de beker van de 5e plaats, Matthijs (uit groep 6) de beker van de 4e plaats.

Léon (uit groep 8) ontving de beker van de 3e plaats.

De spannendste finale was de strijd om de 2 grootste bekers.

Uiteindelijk werd Lucas (uit groep 5) 2e  en werd Kars de schaakkampioen van onze school. 

Al met al kunnen we terugzien op een geslaagd Schoolschaaktoernooi, wat dit jaar anders verliep vanwege de Corona regels.

Het komende schooljaar zal meester Jan Willem een schooldamtoernooi organiseren.

Klik hieronder voor foto’s van het schaken.