• 0187 65 22 33
  • meesterjanwillem apenstaartje groep78.com
  • Korteweegje 7, Nieuwe-Tonge

Computer opdracht gouden eeuw 6

In de Gouden Eeuw werden ongelooflijk veel schilderijen geproduceerd. Van topstukken tot allegaartjes. Tijdens de geschiedenisles heb je kennis gemaakt met verschillende populaire schilders en hun geweldige schilderijen. Voor deze opdracht ga je jezelf verdiepen in zo’n schilderij uit de Nederlandse Gouden Eeuw. Je voert deze opdracht bij voorkeur uit in een tweetal, maar je mag het ook alleen doen.

Je bent kunsthandelaar in schilderijen uit de Gouden Eeuw. Binnenkort organiseert veilinghuis ‘De Gouden Eeuw een veiling en jij hebt een topstuk in de aanbieding. Door middel van een promotiefilmpje ga je eventuele kopers van jouw topstuk achtergrondinformatie geven en enthousiast maken over het doek. Dit filmpje mag tussen de 30 en 60 seconden lang duren. Dit filmpje kan je maken op jouw Chromebook.

Hoe ga je te werk ?

Stap 1

Je kiest een bekend schilderij uit de Gouden Eeuw (in de Republiek geschilderd tussen 1580 en 1700). Kies een schilderij waar je voldoende informatie kunt vinden en dat je mooi/aansprekend vindt.

Stap 2

Ga op zoek naar achtergrondinformatie over het schilderij en noteer dit in een Docs-document. Denk aan informatie over: Hoe heet het schilderij, wie heeft het geschilderd, wanneer is het geschilderd, wat zijn de afmetingen, wat is er te zien enzovoort

Stap 3

Print een plaatje van het schilderij op A4 formaat af en plak dit op een groter papier. Verzin / maak een mooie lijst om het schilderij.

Stap 4

Maak een geweldig en hilarisch filmpje waarbij je het schilderij presenteert en toelicht. Let op: je wilt je schilderij voor zoveel mogelijk geld verkopen. Verdiep je evt. in hoe reclamemakers hun reclames vormgeven. Noem ook een minimaal startbod of richtprijs voor je schilderij, probeer een realistische prijs te bepalen.

Stap 5

Deel het filmpje en het document waar je in gewerkt hebt, met de meester.

Succes !!