Werkstuk Afrika

Maak een werkstuk van een land in Afrika in WORD en volg de volgende stappen:

Stap 1: Kies een land uit Afrika. Zet op pagina 1 van je werkstuk de naam van dat land en een plaatje van de vlag. Klaar met stap 1 !

Stap 2: Zoek een landkaart op internet van het land en schrijf iets over het land. Denk dat nu aan de hoofdstad, namen van andere steden, welke taal er gesproken wordt, wat de nationale feestdag is, wat de godsdienst is en wat de buurlanden zijn.  1 extra plaatje er bij zoeken van een van de steden. Pagina 2 is nu ook klaar ! 

Stap 3: Schrijf een pagina over de geschiendenis en plak daar ook 2 plaatjes bij die horen bij de geschiedenis van het land. Pagina 3 is nu ook klaar !

Stap 4: Schrijf een pagina over de natuur. Welk klimaat is er ? Wat zijn de meest voorkomende dieren ?  Wat is de geografie ? Plak daar ook 2 plaatjes bij die horen bij de natuur van het land. Pagina 4 is klaar !

Stap 5: Schrijf een pagina over de economie. Denk dan aan landbouw, visserij, mijnbouw, toerisme en industrie.Plak daar ook 2 plaatjes bij die horen bij de economie van het land. Pagina 5 is klaar !

Stap 6: Probeer eens iets te vinden over de favoriete sport van dit land met plaatjes. Misschien zijn er wel meer sporten. Tip: bijna alle mensen in Afrika vinden voetbal leuk. Plak daar ook 2 plaatjes bij die horen bij de sport van het land. Pagina 6 is klaar !

Stap 7: Zoek eens uit of het land pas in het nieuws is geweest. Plak daar ook 2 plaatjes bij die horen bij de nieuws van het land. Pagina 7 is klaar !

Stap 8: Schrijf in een NAWOORD wat je van deze opdracht geleerd hebt.

Succes er mee !!

TIP: GEBRUIK DE SITE WIKIPEDIA !!

VRIJDAG 9 APRIL IS DE LAATSTE MOGELIJKHEID OM AAN DEZE OPDRACHT TE WERKEN.