• 0187 65 22 33
  • meesterjanwillem apenstaartje groep78.com
  • Korteweegje 7, Nieuwe-Tonge

Schoolschaaktoernooi

Eigen schaaktoernooi CBS Oranje Nassau een groot succes.

De afgelopen weken hebben  kinderen van CBS Oranje Nassau uit Nieuwe-Tonge tegen elkaar geschaakt om de titel “Schaakkampioen van de school”.  

Vanaf de kerstvakantie hebben de kinderen op woensdagmiddag na schooltijd bijna iedere week laten zien hoe goed ze kunnen schaken.

Iedere ronde werd ook duidelijk dat er thuis druk geoefend werd. Het schaakniveau van de kinderen steeg per ronde en dat leverde spannende potjes op.

Uiteindelijk werd Daniël Van Walsem  uit groep 8 de “Schoolschaakkampioen”. Hij kreeg de beker voor de eerste prijs en hij mag ook de wisselbeker tot het einde van het schooljaar op zijn kamer zetten. Daniël was uiteraard erg blij met deze prijs. Vorig jaar was Daniël ook al goed bezig in een denksport: hij werd 3e  tijdens het schooldamtoernooi.

De 8 bekers werden als volgt verdeeld: Jean Paul (uit groep 7) heeft de 8e plaats bereikt. Rozemarijn (uit groep 8) kreeg de beker van de 7e plaats mee naar huis, en bij Ward (uit groep 4) glimt de beker van de 6e plaats op zijn kamer.

Suus (uit groep 7) kreeg de beker van de 5e plaats om op haar kamer te zetten, Yan (uit groep 5) nam trots de beker van de 4e plaats mee naar huis.

Pieter (uit groep 6) ontving de schitterende beker van de 3e plaats.

De spannendste finale was ook de strijd om de wisselbeker.

Uiteindelijk werd Joas (uit groep 7) 2e  en werd Daniël de schaakkampioen van onze school. 

Al met al kunnen we terugzien op een geslaagd Schoolschaaktoernooi.

Het komende schooljaar zal CBS Oranje Nassau een schooldamtoernooi organiseren.